Fotopagina Familiedag 2018

Impressie (door Robert Stikkelbroeck)

Op 28 oktober zijn 5 PT’s naar het Duitse Kalkar gecruised om daar gezamenlijk in het Wunderland Kalkar een leuke familie dag te gaan beleven. In eerste instantie zouden er meer PT’s present zijn maar na een aantal annuleringen bleven er dus toch 5 PT’s over met in het totaal 17 deelnemers, net niet genoeg deelnemers om van de groepskorting te kunnen genieten, daarom had een ieder al thuis entree kaarten besteld.
Wunderland Kalkar is een pretpark dat is gebouwd op, in en rondom een voormalige kerncentrale, welke echter nooit in gebruik is genomen.

Rond de klok van 12 uur troffen de PT’s zich op de parkeerplaats van het Park. Na de begroeting zijn we gezamenlijk het park ingegaan, waar we met de meeste deelnemers de eerste attractie hebben gedaan. Vervolgens zijn we met zijn allen ons gaan opwarmen aan de koffie en frietjes, die overigens in voldoende mate gratis aanwezige waren.

Nadat iedereen de inwendige mens voldoende tevreden had gesteld is besloten dat iedereen zijn eigenweg door het park kon gaan volgen.
Sjuulke, Ellen en ondergetekende zijn in een 60 meter hoge zweefmolen gegaan, welke in de koeltoren is gebouwd en waarvan de stoeltjes boven deze koeltoren uitzweven. Bovenin de zweefmolen wordt je getrakteerd op een geweldig uitzicht over de Rijn. Het was wel erg koud bovenin maar we kregen er een geweldige ervaring voor terug.

Via diverse ander attracties zijn we bij de Kartbaan terecht gekomen. Waar Sjuulke en ik een 2 persoons kart wilden gaan rijden. Toen we aan de beurt waren bleek dat Sjuulke te groot was voor een 2-zitter en dat ze alleen in een Kart moest. Maar daarvoor moesten we wel eerst ons ticket gaan omwisselen bij de receptie, helemaal voor in het park, en u begrijpt het al de kartbaan lag natuurlijk helemaal achteraan in het park. Gloeiende gloeiende…
Maar zo gezegd, zo gedaan en na een minuut of 20 konden we dan eindelijk karten. Omdat Sjuulke dus te groot voor een 2-zitter was en later bleek te klein voor een 1-zitter heeft ze na 2 rondjes de kart aan de wilgen gehangen.

Inmiddels waren de meeste cruisers ook aanwezig bij de kartbaan. Waar John, Pieter, René en zijn vader hadden besloten om een race tegen elkaar te gaan houden, wat als resultaat opleverde dat René als een wervelwind over de baan vloog en iedereen op een paar ronden zette.

Omdat het bijna Halloween was, was er een spookhuis ingericht, met levende griezels, dat we in groepsverband hebben bezocht.
Vervolgens zijn we even gaan opwarmen in het Grand café en toen iedereen weer een beetje op temperatuur was hebben sommige een voorstelling in het Circus bezocht en anderen zijn nog even het park in geweest.

Na afloop van de voorstelling hebben we weer afscheid van elkaar genomen en is iedereen weer huiswaarts gekeerd.
Onderweg nog even een Schnitzeltje gepakt en terug gekeken op een zeer koude maar geslaagde familie dag.Fotolinks

John Gortemuller
Ellen Stikkelbroeck