Foto- en Bekerpagina PITP18

Korte impressie (door John Gortemuller)

Op 11 en 12 augustus 2018 vond voor de 18e keer het, door de UK Cruisers georganiseerde, grootse PT Cruiser evenement Picnic in the Park plaats. Al veel jaren was Cruisin.nl hier vertegenwoordigd en ook dit jaar bezochten 9 leden PITP18. Zoals gebruikelijk werd op een groot, zeg maar heel groot, grasveld d.m.v. paaltjes en linten een terrein uitgezet. Hier stonden alle deelnemers netjes geparkeerd en vonden ook alle activiteiten plaats. En wat die activiteiten betreft: ze kunnen er wat van daar in Engeland. Klik HIER voor het programma-overzicht en ALLE spelletjes.

Bijna alle deelnemers, Pieter & Tracie, GertJan, Tony & Helma, René & Karin, Pascal & Ginette, Corné & Els en René vertrokken vrijdag 10 augustus 14.00 uur met de ferry vanuit Duinkerken naar Dover. Peter en Gilbert kozen voor de shuttle. Wij, Joke en ik, waren al op dinsdag 7 augustus om 22.00 uur vertrokken vanuit Hoek van Holland. Engeland was namelijk onze vakantiebestemming dit jaar.
Pieter had op het forum een reisschema gemaakt en fungeerde als tussenpersoon, waarvoor dank. De keuze voor het hotel viel dit jaar weer op de Premier Inn in Great Billing / Northampton. Peter en Gilbert kozen voor een ander hotel en wij verbleven 14 dagen op het Overstone Lakes Holiday park in een mobile home.

Zaterdag 11 augustus.
Vanaf 09.00 uur kon men zich registreren. Het weer was niet beister goed, soms een bui maar bij vlagen kwam toch de zon te voorschijn. En als ze het deed, deed ze het goed. Om 10.30 uur werd begonnen met de eerste competitie. De laatste was om 16.00 uur. Zie programma.
Het thema dit jaar was Disney. De quiz, die om 19.30 uur begon, bevatte dan ook allemaal vragen over Disney, in de ruimste zin van het woord.
En daarna begon de Fancy dressing Competition. De deelnemers hieraan toonden zich in de meest uiteenlopende creaties. Wel allemaal betrekking hebbend op het Disney thema. Wat hebben we gelachen met Pascal en Ginette. Zij hebben als Mickey en Mini Mouse de hele tent kostelijk vermaakt.
De muziek zorgde de rest van de avond voor gezelligheid en vermakelijke dansjes.

Zondag 12 augustus.
Nadat iedereen een al dan niet uitgebreid ontbijt achter de kiezen had verzamelden de deelnemers zich rond 09.30 uur weer op het ietwat druilige festivalterrein. Daar begon om 10.00 uur de honden competitie. Ja, je leest het goed: wedstrijden voor honden. Daarna volgden nog een aantal behendigheidsspelletjes, waaraan door de Nederlanders spontaan werd deelgenomen. En zeker niet onverdienstelijk.
Tegen 15.00 uur begon de loterij, waarbij de winnaars zelf een prijs van de tafel mochten uitzoeken. Daarna was het tijd voor het uitreiken van de bekers waarbij de Nederlandse deelnemers maar liefst 13 keer naar voren moesten komen. Zie overzicht hieronder.
En nadat iedereen min of meer gelukkig beloond was met een prijs of een beker, was het tijd om afscheid te nemen van PITP18.
Een speciaal woord van dank gaat nogmaals naar de organisatie van dit groots opgezet evenement.Cruisin.nl Prijswinnaars PITP 18


René Rijneveld - 1st Slow Drag Dutch


René Rijneveld -1st Reversing Competition


René Rijneveld en Tony Franken - 1st in BigfootEls en Corné Rijnen - 1st Wheel Barrow RaceEls Rijnen - 1st Hulla HoopPascal Annys en Ginette Devos - 1st Best Tail Gate + 1st Party AnimalsGertJan van de Berg - 1st Best Modified SeatsGertJan van de Berg - 1st Best Foreign PT CruiserTony Franken - 1st Best Modified InteriorTony Franken - 2nd Best Modified WheelsDe fam. Rácz uit Hongarije - Longest Trip to PITP 18


Fotolinks
John Gortemuller
Peter Steppberger