De club

De club

In 2003 werd Cruisin.nl, toen onder de naam ""ptCruise-in"", opgericht door Sjoerd van der Veer. Wat begon als een persoonlijke website werd al snel die thuisbasis van PT Cruiser rijders in heel Nederland en omstreken. De website van Cruisin.nl is inmiddels een wereldwijd bekende site en wordt vaak als voorbeeld gezien voor veel andere clubs.

Team Cruisin.nl

In het begin werd Sjoerd bij de werkzaamheden voor de club ondersteund door Frank vd Mast. Diens plaats werd vervolgens ingenomen door Renate & Michel Huisman en samen met Sjoerd maakten zij tot einde 2010 deel uit van Team Cruisin.nl. Vanaf 2011 is het Team samengesteld uit John Gortemuller, Arjen Brijker en Guus & Willy Rovers. Per augustus 2013 zijn de taken van Guus & Willy overgenomen door Theo van Cann. Per december 2016 is de functie van Arjen Brijker overgenomen door Klaas Westra. Klaas heeft eind augustus 2017 het Team weer verlaten. Zijn taken zijn toen overgenomen door John en Theo. Omdat er toch behoefte was aan een 3e teamlid, is per april 2018 GertJan van de Berg toegevoegd aan Team Cruisin.nl.


De site

Cruisin.nl is ontwikkeld door Logohuis, het bedrijf van Sjoerd van der Veer. De site is geheel geautomatiseerd en maakt gebruik van een Content Management Systeem dat het mogelijk maakt om waar ook ter wereld met alleen een internetverbinding updates aan de site uit te voeren. Op Cruisin.nl staat het gebruikersgemak hoog in het vaandel. Is er iets onduidelijk, dan wordt dat meteen aangepast. Alle informatie, evenementen, foto's en meer zijn in een overzichtelijk menu onderverdeeld, zodat iedereen zijn weg op de site eenvoudig kan vinden. Naast de site biedt Cruisin.nl ook een forum. Op dit forum kunt u als lid vragen stellen, antwoord geven op vragen van anderen, reacties plaatsen etc. Voor niet-leden is ons forum niet toegankelijk.

Cruise The Netherlands

In juni 2004 werd een droom van Sjoerd, Michel en Renate verwezenlijkt, een tweedaags internationaal PT Cruiser evenement op Nederlandse bodem, een event wat ze t/m 2009 hebben georganiseerd (met hulp van diverse leden). In 2005 werd de 2e editie zelfs het meest internationale PT Cruiser evenement wereldwijd, met deelname uit 11 landen. De 7e editie van CTN werd in 2010 georganiseerd door de families van Opijnen en van den Berg. Op 4 en 5 juni 2011 organiseerde Michel Huisman CTN8 in de provincie Utrecht. In 2011 werd ook het nieuwe Team Cruisin.nl gevormd door John, Arjen en Guus & Willy. Zij waren verantwoordelijk voor de organisatie van CTN 9 op 2 en 3 juni 2012 in de provincie Gelderland. De jubileumeditie, CTN 10, werd in 2013 georganiseerd door Sjef & Gerda Beekman en Ed & Sjoerd van der Veer en vond plaats in Zuid-Limburg. CTN 11 voerde ons op 14 en 15 juni 2014 naar de provincie Noord-Holland en werd georganiseerd door Theo & Tonny van Cann i.s.m. de overige Teamleden van Cruisin.nl. Op 6 en 7 juni 2015 werd CTN 12 in Friesland georganiseerd door Arjen Brijker i.s.m. Teamleden John en Theo. Hieraan namen ruim 60 PT Cruisers uit 7 landen deel.
CTN 13 vond plaats op 4 en 5 juni 2016 in Noord-Limburg. De organisatie was in handen van Robert en Ellen Stikkelbroeck i.s.m. de Teamleden John, Theo en Arjen. De 77 deelnemers kwamen uit 6 landen.
In 2017 werd CTN 14 op 10 en 11 juni in Noord Brabant gehouden. De organisatie was in handen van John Gortemuller i.s.m. de Teamleden Theo en Klaas. Aan deze editie namen 71 deelnemers uit 6 landen deel.
In de provincie Drenthe vond in 2018 CTN 15 plaats op 9 en 10 juni. Klaas en Cisca Westra waren i.s.m. Teamleden John, Theo en Gertjan verantwoordelijk voor de organisatie van deze jubileumuitvoering. De 73 deelnemers kwamen dit jaar uit 8 landen.


Overige Cruisin.nl evenementen

Door het jaar heen organiseert Cruisin.nl ook een aantal andere evenementen of neemt deel aan evenementen in samenwerking met andere clubs/bedrijven. De Cruisin.nl evenementen worden vooral georganiseerd door diverse clubleden.
Alleen Cruisin.nl leden, die hun donatie hebben betaald, kunnen deelnemen aan de Cruisin.nl evenementen.
Een uitzondering hierop is CTN, Cruise the Netherlands. Daaraan kan elke bezitter van een PT Cruiser deelnemen.

Bezoekers en leden

Cruisin.nl is door iedereen te bezoeken via het internet. Dat neemt niet weg dat bepaalde onderdelen van de website alleen voor leden toegankelijk zijn. Deze onderdelen hebben vooral betrekking tot specifieke informatie van en voor leden, privacy gevoelige informatie, zoals de ledenlijst. Niet leden, oftewel bezoekers, kunnen alle algemene informatie, foto's en verslagen gewoon bekijken, maar worden natuurlijk enigszins beperkt in in de toegankelijkheid op de website en ze hebben geen toegang tot ons forum.

Vragen en opmerkingen

Heeft u nog vragen of opmerkingen? Neem contact met ons op via email of telefoon. In de siterubriek "Contact" vindt u die gegevens.


Team Cruisin.nl
John Gortemuller, Theo van Cann en GertJan van den Berg.